Now Reading:
По-малко са туристите тази година в Двореца в Балчик, там очакват силен август
Full Article 2 minutes read

Спад на туристите тази година отчита Държавният културен институт „Културен център „Двореца“, съобщи директорът му Жени Михайлова.

„Надяваме се, че това е следствие на Европейското първенство по футбол. Искрено се надявам туристите да се увеличат през следващите месеци“, каза тя.

Очакванията са за добър август, защото юли е по-слаб от миналогодишния.

По традиция преобладават румънските туристи. Следват българските, има много гости от Турция и Украйна. Малко са гостите от  Англия, Германия и други традиционни туристически дестинации. В „Двореца“ очакват ръст на полски и чешки туристи през тази година.

В културния институт има постъпили 50 заявления за сватби и 8 за кръщенета през тази  година. Сред младоженците има и такива от Коста Рика, от Англия, Германия, Румъния, Украйна и други. 

В Двореца ще гостува бразилският музикант Уил Сант, съобщиха още оттам. Новият талант на стила „боса нова“, е изгряващ артист не само на родната му бразилска музикална сцена. Неговата популярност расте непрестанно и отдавна е преминала националните граници.

„Боса нова е вълшебство, което носи красива енергия и мелодичност“ – казва Уил Сант. Можем да се уверим в това, като се насладим на изпълненията му на Открита сцена на Двореца на 22 юли от 21:00 ч.

Входът е свободен, а концертът е част от фестивалната програма на Двореца „In The Palace“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.