Now Reading:
Без намаление на шезлонгите и чадърите по морето това лято
Full Article 2 minutes read

Поскъпване се очаква в цените на плажните атракциони, както и плажните заведения предлагащи цаца и бира

С приключването на пандемичната обстановка приключват и облекченията, които туристите по българското Черноморие ползваха на плажа. Шезлонгите и чадърите за предстоящия летен сезон няма да бъдат с намалени цени, обявиха от Министерството на туризма.

Те обещаха контролът от страна на ведомството му да е засилен. В концесионните договори били посочени максимални цени на шезлонгите и чадърите, които не могат да превишават. Цените варират от 5 до 15 лв. за брой в зависимост от местоположението, съобщава Нова телевизия.  

От общо 132 морски плажа по нашето Черноморие през 2021 г.  концесионери и наематели склониха да премахнат изобщо цените на чадъри и шезлонги само на 11 места. Тогава за второ поредно лято Министерството на туризма предложи на стопаните на плажовете да намали концесионните такси и наеми с до 50%, ако предоставят пропорционална отстъпка от цената на плажните услуги за курортистите. Мярката беше стъпка за привличане на повече български летовници, както и в помощ на хотелиерите, които включват цената в пакетите за почивка.

Близо половината от фирмите, които стопанисват плажовете откликнаха през миналата година и свалиха цените с над 50%. Едни от най-високите такси бяха на “Божурец – Топола”, който се намира между Каварна и Балчик – там чадърите струваха по 15 лв., а шезлонгът по 10 лв. По 10 лв. за чадър и още толкова за шезлонг се плащаше на плажовете “Бялата лагуна” до Каварна, посочват от TravelNews.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.