Now Reading:
Карта показва свободните места в къмпинги по Черноморието
Full Article 3 minutes read

Карта показва свободните места за разполагане на кемпери и палатки, както и каравани, които могат да бъдат наети, на къмпинги по Българското Черноморие. Инициативата, която събира тези възможности на едно място, е на платформата за устойчив туризъм Karavani.bg. Тя стъпва на информация, споделена от над 20 къмпинга. Целта е през този визуален формат, свободен за използване, хората лесно и бързо да се ориентират къде могат да организират своята желана ваканция сред природата, а в бъдеще ще бъде разширен, включвайки и други части на страната.

Проучването показва още, че по Черноморието къмпингите предлагат и допълнителни активности, за да привлекат вече почиващи. На места посетителите могат да се възползват от безплатен паркинг, Wi-Fi, да хапнат в близкия ресторант, да прекарат приятно вечерта си под звездите на бар или на сцена с музикална или кино програма. Към всички туристи призивът е да обичат природата и да имат отношение към нея и опазването ѝ.

Картата може да бъде намерена тук.

„Радваме се, че толкова много къмпинги откликнаха на нашите запитвания и се включиха в инициативата да покажем кои са свободните места за разполагане на кемпери и палатки на нашето море. На картата могат да бъдат видени и караваните, които се отдават под наем и през нашата платформа. Стремим се всичко, което правим, да улеснява и да популяризира все повече почивката сред природата, която е и истински пълноценната почивка“, сподели основателят на Karavani.bg Николай Неков. 

В подкрепа на тази мисия са и данните, които отчита платформата – почивката на къмпинг на Българското Черноморие се оказва търсена и предпочитана от все повече хора от страната и от чужбина – Великобритания, Германия, САЩ, Австрия, Гърция и др. Със старта на активния сезон интересът се увеличава и резервациите са два пъти повече, спрямо същия период през 2022 г.

Сред групите, които избират къмпинга за своята лятна почивка, са семейства с деца, които търсят спокойствието и близостта с природата; двойки, които искат да избягат от града и да се насладят на морето; хора, които работят от разстояние, т.нар. “дигитални номади”, и предпочитат офисът им да е на морето за по-дълъг период от време; българи, които живеят в чужбина, но почиват в страната.

Karavani.bg е най-голямата българска платформа за устойчив туризъм, която предлага бърза, лесна и сигурна онлайн резервация на каравани, кемпери, бунгала и палатки у нас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.