Now Reading:
Отличиха “Двореца” за развитие на културния туризъм
Full Article 1 minutes read

Държавен културен институт “Културен център “Двореца” – Балчик беше удостоен с почетна грамота за приноса си в промотирането на България като успешна туристическа дестинация.

Престижното признание беше връчено от Илия Николаев – председател на Стопанска камара, гр. Варна. В изпълнение на една от основните си задачи – развитие на културния туризъм и популяризиране на културно-историческото наследство Двореца е домакин на множество международни художествени, музикални и филмови фестивали. С тази си дейност института подпомага културния обмен и спомага за повишаване на международния имидж на страната.
През следващата 2019 г. “Двореца” ще е домакин на десетото юбилейно издание на Международния арт форум и фестивал “Без граници”. Той е едно от водещите балкански крос-културни събития, носещи европейската ценностна система и представящо взаимното разбиране между културите, толерантността, мирното и приятелско съществуване, и културен обмен. Форумът цели да се превърне в катализатор на развитието на арт индустрията и културния туризъм. Очакват се творци от 80 различни страни от целия свят да са участници в предстоящото издание на форума.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.