Now Reading:
Изложба на художничката Лиляна Русева от Добрич гостува на балчиклии
Full Article 2 minutes read

Поредна изложба откри вчера добричката художничка Лиляна Русева. Мястото този път е фоайето на Община Балчик. Няма по-добро място за морето, лодките, залезите, цветята, Двореца, Ботаническата градина и Мелницата на Балчик от…. самия Балчик. Тук те придобиват свой живот и се свързват с всеки, който е готов за тях. Картините са невероятно красиви и забелязах как всеки от служителите на общината, в края на работния ден, застана пред някоя от тях, която го е извикала, и лицето му се отпуска и той се усмихва… Така прави красивото с хората. Променя ги, усмихва ги и денят вече не е толкова сив и скучен, а е станал цветен и прекрасен… Може би, на всички работни места трябва да гостуват такива изложби, за да могат картините да „лекуват“ служителите по този начин – чрез изкуство.

Да уважат художничката дойдоха много гости и приятели, а тя като истински домакин, посрещна и поговори с всеки от тях. Благодари им за интереса и изказа специални благодарности на Община Балчик за гостоприемството и възможността да постави свои картини тук.

Изложбата ще е гостува в Балчик 10 дни, след това заминава за Констанца,  и са поканени всички жители и гости на града, защото си струва да отидат, да видят и да се насладят на красотата, майсторски пресъздадена от талантливата художничка.

Диана СТЕФАНОВА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.