Now Reading:
С футболен мач и албум Добрич отбелязва 100-те години на ФК “Добруджа”
Full Article 2 minutes read

По тържествен начин ще бъде отбелязан вековният юбилей на Футболен клуб “Добруджа” – гр. Добрич. През 2019 година се навършват 100 години от основаването на първия професионален футболен тим в Добрич. Спортният състав е създаден в първите години на миналия век – през далечната 1919-а.

В програмата по тържественото отбелязване на годишнината е включено:

  • На 24 септември от 13:00 ч. – представяне на книгата „100 години футбол в Добрич”, чиито автори са краеведът, журналист, публицист и спортен деятел Илия Кишишев и Петър Петров – главен редактор на Медийна група „Добруджа”. Представянето на книгата ще се състои в Огледална зала „Нели Божкова“.
  • На 24 септември от 17:00 ч.,на стадион „Дружба“ ще бъдат наградени ветерани, заслужили деятели и ръководители на ФК „Добруджа” през годините.
  • След приключване на церемонията по награждаването, започва и кулминацията на тържествата – демонстративният футболен мач между ветерани на ФК „Добруджа” и звезди на българския футбол. По програма е предвидено срещата да започне от 17.30 ч.

Организаторите – ФК “Добруджа 1919” и Община град Добрич отправят покана към всички жители и гости на града, да се присъединят към тържествата по случай 100-годишнината на отбора, подкрепяйки го по този начин по пътя му към нови спортни успехи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.