Now Reading:
Състезанието по подводен риболов за купа “Шабла” – атрактивен турнир с богат улов
Full Article 3 minutes read

Състезанието по подводен риболов за купа “Шабла” – атрактивен турнир с богат улов

Страхотен и много атрактивен турнир с доста уловени риби и добро представяне за шабленския отбор – това е равносметката от проведеното край Тюленово  седмо издание на състезанието по подводен риболов за купа “Шабла”. То е III-кръг от серията състезания за купа “България”-2019 и се организира от СНЦ “Морски клуб Портус Кариа”.

„Турнирът протече при прекрасно метеорологично време, много настроение и стриктна организация. Основен спонсор на събитието отново бе Община Шабла, а любезен домакин беше хотел-ресторант “Делфина”. На централния площад на с. Тюленово, точно над лодкостоянката , кметът на Община Шабла Мариян Жечев и председателят на СНЦ “Морски клуб Портус Кариа” Димитър Франгов официално откриха състезанието. Стартът беше даден от главния съдия Ивайло Иванов-Буената. Събитието се радваше на голям интерес и посещаемост от състезатели, туристи и местни жители”, информират организаторите.

За разпределянето на участниците в състезателната акватория организаторите бяха осигурили 7 лодки. Участваха общо 45 състезатели от 10 клуба от цялата страна, които предадоха общо близо 38 кг. валидна риба от различни видове – платерина, кефал, лефер, морска врана и лаврак.
Шабленският отбор Портус Кариа бе представляван от 11 състезатели – Александър Кръстев, Ангел Златанов, Венцислав Георгиев, Димитър Дражев, Дилян Георгиев, Иван Минчев-Хапчето, Йовчо Николов-Паламуда, Нелко Йорданов, Николай Николов, Петър Колев и председателя на клуба Димитър Франгов.
На най-предна позиция сред домакините се класира Димитър Дражев. Той предаде 6 броя валидни платерини с общо тегло 2175 гр и се класира на четвърто място, като само 30 гр. не му достигнаха, за да се покачи на почетната стълбица. В десетката влезе и Йовчо Николов-Паламуда с 3 платерини, тежащи 1470 гр.
Другите състезатели от “Морски клуб Портус Кариа” предадоха немалко валидни и няколко невалидни риби, като всички показаха постоянство, упоритост и професионализъм.    

Фурор в състезанието направи Янаки Янакиев от клуб Варна Дайвинг Център, който повали впечатляващ лаврак с тегло 3580 гр. Заедно с останалите 2 валидни платерини и един лефер това му осигури 2-ро място и наградата за “Най-голяма риба”.

Друго забележително постижение направи Николай Танев от “Черноморец” Бургас, който предаде врана, кефал и платерини, с което покри всичките 3 категории, по които се оценява резултатът. Това се случва за първи път този сезон.  

Победител в надпреварата стана Анастас Бъчваров от “Марлин, гр. Приморско с предадени 9 броя валидни платерини с общо тегло 3760 гр, което му донесе 6460 точки. След победата в Приморско и третото място в Несебър, той доказа, че е в топ форма, посочват от клуба-домакин.

Купата за трето място грабна опитният Апостол Радев от клуб “Месембрия”, гр. Несебър с предадените 6 броя валидни платерини с общо тегло 2205 гр.
Наградите връчиха кметът Мариян Жечев, собственикът хотел-ресторант “Делфина” и домакин на събитието Николай Михайлов и  Димитър Франгов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.