Now Reading:
Избраха “Албена” за Европейски курорт на спорта и през 2020 г.
Full Article 3 minutes read

Втора поредна година, перлата на родното Черноморие “Албена” ще носи престижната титла Европейски курорт на спорта

За втора поредна година ваканционно селище Албена е избрано за Европейски курорт на спорта. “Престижното отличие се дължи на многобройните възможности за упражняване на различни спортове, както от професионалисти, така и от любители на активния начин на живот”, коментираха от ръководството на дружеството.

„Популяризирането на здравословния начин на живот, опазването на природата и подобряването на достъпната среда са сред мисиите ни като Европейски курорт на спорта. Мотото ни е Спортни по природа”, отбелязват от ръководството на комплекса.

През 2020  богатата спортна програма на Албена включва повече от 100 събития от регионална, национална и международна категории. Акценти през идната година ще са:

  • Два любителски турнира на УЕФА – за младежи и за девойки до 16 г.
  • Две Балканиади по тенис на маса – през април и през октомври
  • Европейско първенство по шахмат на БДЖ
  • Турнири по бридж с международно участие
  • Спартакиади на работническите организации, ВиК и Енергетиците
  • Немски лагер по плажен волейбол „beachvolleyball.de” и много други.

За първа година, комплексът ще ще е домакин на Европейски турнир по плажни игри.

От 2019 в Албена функционира Училище по плуване, което целогодишно обучава деца и възрастни на различни нива в индивидуални и групови занятия. Училището по гмуркане е друга интересна възможност, от която могат да се възползват гостите на комплекса. През 2020 Конна база Албена ще предложи не само разходки и курсове за начинаещи и напреднали, но и конни турове до близки дестинации. На територията на комплекса има и академия по тенис – „Драйзам академи“, както и училище по футбол.

Албена планира да инвестира над половин милион лева в подобряване на спортната база – изграждане на нови три тенис корта в близост до тенис център „Албена“, професионално баскетболно игрище до Спортна зала „Албена“, както и обновяване на настоящите спортни съоръжения.

“Основната цел на ваканционно селище Албена като Европейски курорт на спорта е не просто да бъде домакин на международни турнири и лагери, но и да мотивира гостите да тренират, докато се наслаждават на ваканцията си в комплекса. Благодарение на мотивираните анимационни екипи, те имат възможност да се включат в разнообразни спортни активности, сред които: плажен волейбол и футбол, водно поло, водна гимнастика, зумба, аеробика, канго джъмпс, нордик уолкинг и много други”, допълват от спортния ръководен отдел в “Албена”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.