Now Reading:
Албена е най-добрата СПА дестинация за 2019 година
Full Article 3 minutes read

Курортен комплекс Албена получи поредно престижно признание за дейността си. Перлата на българското Черноморие беше отличена по време на Шестия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА /БУБСПА/ за Най-добра СПА дестинация в България за 2019 година.

Наградата беше връчена на Димитър Станев – зам.директор Бизнес развитие в Албена от Тиери Дюбоа – председател на Европейската асоциация на СПА центровете, по време на Шестия годишен конгрес на БУБСПА, който се проведе на 27 септември в София.

„Албена е дестинация за 4 сезона, благодарение на уникалните възможности за СПА и спортен туризъм, които предоставя“, сподели зам.-директорът Маркетинг и продажби Димитър Тачев след получаването на наградата – поредно доказателство за високото ниво на предлаганите в Албена услуги в сферата на СПА и Уелнес туризма.

По-рано днес стана ясно, че от пролетта на следващата година пациенти от Германия ще идват в България на балнеолечение и физиотерапия, които ще се покриват от немската здравна каса. Това е добра новина за Албена, защото от началото на 2019 в комплекса функционира Специализирана болница по рехабилитация, работеща със Здравна каса.

През май 2019 Албена получи още едно престижно отличие – Най-иновативна СПА дестинация в Европа. То беше връчено по време на 24-тия конгрес на европейските СПА центрове, който се проведе от 8 до 10 май в Хърватия. Лично главният секретар на Европейската СПА асоциация Чила Мезоси връчи приза на Маргита Тодорова – директор „Експлоатация, маркетинг и продажби“.

На територията на комплекса има четири СПА центъра на високо ниво, носители на много сертификати за високо качество на предлаганите процедури. Това са „Медика-Албена“, „Елементс“ (Фламинго Гранд Хотел & СПА), „Senses” (Матирим Хотел Парадайс Блу) и „Ралица“ (хотел „Ралица Супериор“).

Малко известен факт е, че водата в Албена е минерална с естествена температура от около 30оС и оказва положително влияние при справянето с болести на опорно-двигателната и нервната система. Част от предлаганите процедури са с лечебна кал от Тузлата. Съчетанието на уникалния климат и спокойствието на комплекса с професионализма на работещите в „Медика Албена“ спомагат за подобряването на здравето и тонуса на гостите и извън летните месеци.

В модерния спа център „Медика-Албена“ се предлагат иновативни програми за справяне с различни здравословни проблеми: артрофит, гуна, детокс, режими за алкално хранене, включване на натурални български продукти като кисело мляко, билки и мед са само част от съвременните технологии, които специалистите в Албена прилагат, за да бъдат максимално полезни на избралите комплекса за своята СПА почивка. Достъп до него целогодишно имат всички гости на комплекса, а настанените във „Фламинго Гранд Хотел и СПА“ могат да се възползват от топлата връзка, свързваща 5-звездния хотел с иновативния СПА център. В „Елементс“ СПА се предлагат много процедури, сред които и традиционен китайски масаж от златните ръце на Гуйлан Чжу – масажист с повече от 20 години опит, който използва само натурални китайски продукти, внесени от далечна Азия. В СПА център „Senses“ един от най-популярните масажи е класически индийски – стотици гости се доверяват на опита и уменията на Сандип Кумар – опитен масажист и йога, който знае как да подари пълноценен релакс на хората, които му се доверяват.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.