Now Reading:
Българки водят чужденци под венчило в „Двореца” в Балчик
Full Article 2 minutes read

Сватбеният сезон в лятната резиденция на румънската кралица Мария в Балчик е все по-дълъг. Той започва от април и завършва в началото на декември. Тази година има заявено сватбено тържество за края на септември, но не е изключено да има и по-късна сватба, съобщи Галя Георгиева, ръководител културни дейности в ДКИ „КЦ „Двореца”.

„Забележителното в сватбения сезон е, че се налага тенденция все повече ритуали да пресъздават българската сватбена традиция. Присъстват все повече състави, които пресъздават това, което се прави в сватбения ден по един или друг начин, за да могат чуждестранните гости да придобият представя от сватбената традиция в България”, посочи тя.

Налагат се смесените бракове. Тази година по-голяма част от заявленията са такива, от заявените над 70 бракосъчетания, 30 са смесени бракове. Най–много са чужденците от Англия, Румъния. Има и младоженец от Йоханесбург. От чужбина са предимно младоженците.

Когато се сключва гражданска церемония на Нимфеума всички залагат на естествената красота на мястото, на положителната енергия, с която е заредено. Това привлича най-много младоженците.

Сватбите на Нимфеума представляват интерес за всички туристи, които се намират в момента в комплекса. Така те придобиват широка представа за това, което се случва в сватбения ден, според българските традиции.

Георгиева посочи, че се засилва и интересът към кръщенетата. Те се извършват в Параклиса.

Review for Holiday

Mauris facilisis ipsum et enim tempor, vel vestibulum eros vestibulum. Donec sollicitudin sed eros eu porttitor. Donec consequat lorem ac iaculis semper. Morbi eleifend ante a auctor feugiat. Suspendisse potenti. Sed scelerisque, quam id varius consectetur, risus magna elementum nulla, et aliquam dolor diam dictum nisi.

3.6
TOTAL SCORE
  • At molestie eros molestie
  • Quisque in sem id velit
  • Sed viverra augue vitae
  • Nunc massa libero

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.