Now Reading:
Виртуозът на акордеона Калоян Куманов представи музиката на Пиацола в „Двореца“ край Балчик
Full Article 50 second read

Виртуозът на акордеона Калоян Куманов представи музиката на Пиацола в „Двореца“ край Балчик

Виртуозният акордеонист от Добрич Калоян Куманов представи своя проект „Картини от Пиацола“ в Каменна зала на Държавен културен институт – Културен център „Двореца“. Заедно с Ралица Ботева – пиано, и Виктория Каридова – цигулка, от Държавна опера – Пловдив той изпълни популярни и по-малко познати произведения на аржентинския танго композитор и бандонеонист Астор Пиацола – Tanti Anni Prima („Преди много години“), La Muerte del Angel („Смъртта на ангела“), Oblivion („Забрава“), Invierno Porteño („Зима в Буенос Айрес“) от цикъла „Четирите сезона на Буенос Айрес“, Violentango („Насилствено танго“), Libertango („Танго на свободата“) и други.

„Картини от Пиацола“ е създаден през 2021 г. – по повод стогодишнината от рождението на аржентинския музикант, и вече трета година е част от най-големите фестивали в София, Пловдив, Варна, Враца, Пещера и още сцени из цяла България.

След концерта Калоян Куманов благодари за поканата на ДКИ КЦ „Двореца“ и на публиката, която изпълни и с правостоящи „Каменна зала“, възнаградила музикантите с бурни аплодисменти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.