Now Reading:
Сбъднатата мечта на Soul Voices от Добрич
Full Article 3 minutes read

Добре известно е, че по Коледа стават чудеса. За някои – чудото е видимо, докато за други е необяснимо. Когато една мечта бъде сбъдната, при това с помощта на приятели и съмишленици – това със сигурност е заразително и кара мечтателите да вярват във възможностите си и да надграждат все повече и повече.

Подобна е и историята на добричките мечтатели от вокалния квинтет Soul Voices. Формацията, с подкрепата на свои колеги от Добрич, успя да сбъдне една наглед мъничка мечта – самостоятелна концертна изява. Мечтата им обаче се ражда още през 2018 година, когато петимата решават да създадат вокалната формация Soul Voices, като част от училищния хор към СУ “Св. Климент Охридски” в град Добрич.

От тогава, петимата успяха да създадат впечатляващ концертен репертоар, включващ както популярни пиеси, така и собствени интерпретации и аранжименти. Само през 2019 година, Soul Voices имаха десетки участия в страната, с награди от множество форуми – съвместни концерти и фестивали.

Така се стигна и до първата самостоятелна изява на формацията – тяхното коледно чудо “Soul voices и приятели“. На 21 декември, в пълната Огледална зала “Нели Божкова” и сред много емоции, една дълго обгрижвана тяхна мечта стана реалност. По време първия си самостоятелен концерт, вокалната формация представи популярни образци от българската и световна музикална съкровищница.

Кои всъщност са талантливите изпълнители от Soul voices? Ръководители на формацията са Габриела Павлова и Галина Гешева. Петорката допълват Мелиса Раифова, Радостина Георгиева и Мартин Кръстев.

Заедно с тях на сцената по време на “Soul voices и приятели“ бяха – Симона Йорданова (глас), Николай Петров (контрабас), Маргарита Атанасова (флейта), Детелина Василева (клавирен съпровод), Севдалин Чобанов (ударни), както и техни ученици.

Участие в концерта взе и Мартина Петрова, с преподавател по пиано Детелина Захариева.

“Приемаме това като много важна част от пътя на развитието ни. Благодарим за безрезервната подкрепа на музикантите, които се включиха в реализацията на тази наша мечта. Това са всички наши приятели от СУ „ Св. Климент Охридски“ и ЧСУ „Леонардо да Винчи“. Безкрайно сме благодарни на най-близките си, които и в най-трудните моменти не престанаха да вярват в нас”, споделиха от Soul voices.

Както всяка една мечта, така и тяхната има своето продължение. Освен поканите за участие през следващата година, формацията започва работа върху записите на своя първи студиен албум – нещо, което ще се случи още в първите месеци на 2020 година.

Това беше и финалната песен, която Soul Voices изпълниха по време на своя първи самостоятелен концерт “Soul voices и приятели“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.