Now Reading:
Рок музеят на Кметъла – акцент на туристическото изложение във Варна
Full Article 2 minutes read

Един от акцентите в първия ден от изложението ТУРИЗЪМ-ЕКСПО Дестинация Варна, което  се провежда от 18 до 20 ноември в морската столица, беше гостуването на рок музея на бившия кмет на Каварна, Цонко Цонев- Кметъла. Музикалните артефакти, събирани през годините от Цонко, бяха изложени в сряда в хотел „Черно Море“. Той е събрал автентични рок антики, китари, плакати, плочи, подарявани му от звездите по време на техните гостувания в крайморската община. По време на презентацията си, посветена на концертния туризъм Цонев припомни историята на малката черноморска община, която, благодарение на поне десетгодишната концертната история, стана рок столица на България и едно от най-привлекателните места за инвестиции и бизнес и досега.

Над 6000 легла и над 4.105 млрд. лева приходи са резултата от усилията за нестандартна реклама и привличане на туристи, припомни той. Кулинарни фестивали и тематични празници са другите възможности, които тепърва могат да ползват българските общини, за да привлекат гости и приходи по време на кризата.

Цонев изрази надежда, че тази традиция няма да бъде прекъсната и ще даде шанс за излизане от кризата на много от по-малките общини у нас.

По време на презентацията на музея на рок реликвите се порадва и кметът на Варна Иван Портних.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.