Now Reading:
В Добрич поставят рекорд на Гинес със 17-километрова мартеница
Full Article 1 minutes read

Българският младежки червен кръст Добрич  отправя апел към всички правителствени и неправителствени организации, детски градини, училища, школи, заводи, предприятия и всички жители на град Добрич да подкрепят кампанията им за постигане на световен рекорд на Гинес за направа на най-дълга мартеница.

Всеки може да подкрепи младежите като изплетете възможно най-дълги мартеници, съединени под формата на въже. Целта е до трети март 2021г. – национален празник на Република България, заедно да изплетем 17 километра мартеници.

„Обединени около обща кауза можем да превъзмогнем различията си, независимо от вероизповедание, политически предпочитания, сексуалност, пол и възраст“, споделят младите червенокръстци.

Досега рекордът за най-дългата мартеница в света е на Видин. Тя бе с дължина 16 704 метра и през 2015 официално влезе в рекордите на Гинес. Сега младежите от Добрич ще опитат да подобрят този рекорд.

Всеки може да подкрепи кампанията като донесете своите изплетени и съединени мартеници, всеки делничен ден в сградата на ОС на БЧК- Добрич- на улица „отец Паисий 19“. 

Повече информация за инициативата може да се получи на телефоните 0897446946 или 0897800541.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.