Now Reading:
2000 участници от 80 държави танцуваха на World Stars Salsa Festival в Албена
Full Article 2 minutes read

2000 танцьори от 80 държави се включиха в провелия се в Албена World Stars Salsa Festival, в периода 29 април – 3 май. За събитието в българския курорт пристигнаха участници от Западна Европа, Южна и Северна Америка, Азия, а шестима от тях – от Австралия. Ваканционното селище е домакин на фестивала за трети път. 

„Богатата палитра от над 100 инструктора по салса, бачата и кизомба, отличната организация и перфектните условия в Албена, са основните причини, поради които фестивалът се нареди сред най-успешните в света. Ние сме единственото подобно събитие, което реализира 50% от билетите си в първите 50 минути от старта на продажбите. За съжаление, пандемията забави с две години провеждането на World Stars Salsa Festival, но в крайна сметка успяхме да преживеем четири дни, изпълнени с емоции, отлична атмосфера и много нови приятелства“, каза Онур Кода, организатор на проявата. Той допълни, че засега не обмисля провеждането на фестивала на друго място, освен в Албена. „Не виждам защо да отиваме някъде другаде, след като всички идват тук“, завърши той.

Върхова точка в програмата бе концертът на група Tromboranga, когато на сцената в хотел Maritim Paradise Blue 5* се качиха 12 от най-добрите музиканти и шоумени от Карибите и Испания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.