Now Reading:
Предлагат до 4 месеца да се изработи стратегия за развитие на „Стария Добрич“
Full Article 1 minutes read

Общинските съветници от БСП в Добрич предлагат да се създаде Временна комисия във връзка с развитието на АЕМО „Стария Добрич“. Предложението ще се обсъди на сесията на Общинския съвет на 31 май.

„В последните години все по-често ни се предлагат докладни относно прекратяване на концесионни договори в АЕМО „Стария Добрич”, като във всички случаи концесионерът посочва като причина за прекратяване на концесионния договор невъзможност да заплаща концесионната вноска по договора си.

Много от помещенията в АЕМО „Стария Добрич” са празни и в тази връзка е важно ние като общински съветници, заедно с Община град Добрич, да потърсим и дадем най-доброто решение за развитието на комплекса и начина на отдаване на помещенията, за да запазим малкото останали занаяти и автентичност в „Стария Добрич““, се казва в докладната записка.

От БСП предлагат комисията да е 7-членна. Тя трябва да изработи стратегия за развитието на комплекса и да излезе с предложение до Общинския съвет в срок от 4 месеца.

Припомняме, че през последните два месеца бяха закрити Антиквариатът и Сладкарницата в комплекса, а по-рано – Кръчмата и Ковачницата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.