Now Reading:
Село Тюленово отбеляза празника си
Full Article 1 minutes read

Шабленското село Тюленово отбелязва своя празник на 31 май. Датата не е избрана случайно – на този ден през 1951 година е открит първият нефт в Тюленово.

Жителите на Тюленово и техните гости отбелязаха подобаващо празника на площад „Морски“, където фотоси напомняха за миналото на селото. Специални гости на събора бяха кметът на община Шабла Мариян Жечев и заместникът му Цветелин Йорданов.

Кметският наместник на Тюленово Невена Георгиева поздрави присъстващите и пожела на всички да бъдат здрави и в домовете им да цари благополучие.

„Най-голямата причина селото да е хубаво са хората. Бъдете здрави и гостоприемни. Честит празник на тюленовци и на всички, които уважиха празника“, каза Мариян Жечев.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха детски танцов състав „Бърборино“ при НЧ „Зора 1894“ в Шабла с ръководител Гергана Дафова, фолклорна група „Добруджанка“ от Шабла и певческа група „Кардарина“ от с.Горичане с ръководител Жана Рачева и самодейците от певческа група при пенсионерски клуб „Надежда“ в града с ръководител Вярка Стоянова.

По традиция празникът завърши с хороводна китка в изпълнение на Росица Кръстева.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.