Now Reading:
Седем любими забележителности в област Добрич – с номинации в Годишните награди в туризма
Full Article 2 minutes read

Седем забележителности и любими туристически дестинации от област Добрич бяха номинирани в категорията “Изборът на българите” в Годишните награди в туризма за 2022 година.

Най-много гласове от номинациите – 136, в нашия регион събра храм “Св. вмчк. Георги” в Каварна. Останалите номинирани в категорията са нос Калиакра – археологически резерват „Калиакра“, Архитектурно-парков комплекс „Двореца“ в Балчик, Университетска ботаническа градина в Балчик, Дом-паметник „Йордан Йовков“ в Добрич, Историческият музей в Каварна и Художествената галерия в Добрич. Тези обекти са получавали номинации и в предишни издания на наградите в туризма.

Ботаническа градина – Балчик

Годишните награди в туризма бяха връчени на официална церемония в София. Тя бе открита от ресорния служебен министър на туризма – добричлията Илин Димитров, а голямата награда “Изборът на българите” бе връчена от президента Румен Радев.

Храм „Св. Георги“ – Каварна

Годишните награди в туризма се връчват за седма година, като за втора поредна година те са под патронажа на държавния глава на Република България. Сред отличените има редица туристически обекти, фестивали, журналисти и общини.

Художествена галерия – Добрич

“За седми пореден път с тази церемония изпращаме годината и се обединяване около каузата на българския туризъм, която вече се е „превърнала в истинска традиция и отдава заслуженото на победителите. Победители, защото показаха хъс, вяра, упоритост, изобретателност и успяха да оцелеят през последните две тежки за сектора ни години,” заяви министър Илин Димитров.

Нос Калиакра

Победителят в категория „Изборът на българите“ е „Исторически парк“ в село Неофит Рилски, край Варна. Първо място в категория „Туристическа дестинация“ завоюва община Ардино.

Една от най-оспорваните категории бе „Туристическа атракция или обект“. Статуетката за първото място отново бе спечелена отново от „Исторически парк“, село Неофит Рилски. В категория „Иновация“ първото място бе заето от Travel Line-Bulgaria Room Mix Innovation 2022.

Дом-паметник „Йордан Йовков“ – Добрич
Исторически музей – Каварна

Розата за „Специализиран туризъм“ бе връчена на председателя на Съвета по туризъм в Пловдив Любозар Фратев за първата позиция в категорията – Фестивал „Дефиле на младото вино“.

Отличието „Туристическа община 2022“ отиде при община Ветрино. Наградени бяха и медии и журналисти, отразяващи туризма.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.