Now Reading:
Живопис, графика, скулптурни и декоративно-пластични творби в изложбата на художници от Добрич и Силистра
Full Article 2 minutes read

Живопис, графика, скулптурни и декоративно-пластични творби в изложбата на художници от Добрич и Силистра

Жителите и гостите на Добрич могат да разгледат ежегодната съвместна изложба на Дружеството на художниците в Добрич и колегите им от Дружеството в Силистра. Изложбата бе открита предколедно, с много гости, приятели и ценители в Художествена галерия в Добрич. 73 творби на 39 художници от двата града са експонирани в Зали 1 и 2 на галерията.

Ценителите на изобразителното изкуство могат да видят цветово наситени живописни платна, рисунки с туш и молив, скулптури от камък и метал, абстрактни пластики, инсталации от ръчно правена хартия, акварели и колажи. Гости на откриването бях заместник-областният управител на Добрич Атанас Дучев и д-р Емилия Баева – заместник-кмет по хуманитарните дейности в Община град Добрич.

Директорът на Художествената галерия Недко Недков изрази задоволството си от успешното завършване на изложбения календар за годината с тази съвместна и станала традиционна изложба и пожела на художниците от двата града ползотворна, мирна и творческа 2023 година.

Към него се присъедини и председателят на Дружеството на художниците в Силистра Костадин Дончев, който поздрави екипа на галерията за богатата експозиция, като подчерта, че произведенията на изобразителното изкуство говорят вместо своите автори. Творбите от експозицията могат да се превърнат и в прекрасен коледен подарък.

От галерията припомнят, че през пролетта Дружеството на художниците в Добрич участва в юбилейна изложба по повод двойния празник на Художествена галерия Силистра – 50 години от създаването и 130 години от построяване сградата на галерията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.