Now Reading:
Огромен интерес към България на туристическото изложение в Щутгард
Full Article 2 minutes read

Сред участниците е Албена Тур ЕАД

След двугодишно прекъсване, в германския град Щутгарт отново се провежда международното туристическо изложение CMT (Caravan – Motor – Touristik), съобщават от Министерството на туризма (МТ). За девет дни изложението се посещава средно от около 300 хил. посетители, което го нарежда на водещо място сред туристическите изложения в света, предназначени за крайния клиент. По данни на организаторите тази година интересът от страна на изложителите е огромен: над 1600 от 100 държави, като са резервирани всичките 120 хиляди квадратни метра изложбена площ. Тази година страна-партньор е Монголия. Туристическият панаир, посветен на къмпингите, караваните и свободното време, се допълва от съпътстващите изложения за колоездене, пешеходен туризъм, голф, уелнес и круизни пътувания.

Българският щанд е на площ от 40 кв. м, на който заедно с Министерството на туризма тази година участват Албена Тур ЕАД, Община Варна и „Camperisimo“, съобщават още от Министерството. През първия уикенд на изложението интересът към България е огромен. Запитванията са основно за морски почивки, възможности за обиколни пътувания, колоездене, планински преходи, рехабилитация и уелнес и др.

Туристическият панаир CMT се провежда традиционно през средата на месец януари, когато са още в сила ранните записвания за предстоящия летен сезон и много от германците планират почивката си именно в този период.

„Желанието за пътешествия и пътуване на германците е огромно. Публиката, която се спира на българския щанд, в по-голямата си част не познава България и желае тази година да я посети. Целенасочен е интересът от сегмента семейства с деца и 55+, които желаят да комбинират морска почивка с еднодневни културни маршрути или обиколни пътувания. Множество са запитванията към възможностите за къмпингуване, голф, колоездене, винени дегустации, СПА и уелнес. На част от декора на щанда са изобразени Белоградчишките скали, които предизвикват огромен интерес сред германската публика“, коментират от Министерството.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.