Now Reading:
Учителката Емилия Донева представи изложбата си „Усмивките на природата“ в читалището в Гурково 
Full Article 1 minutes read

Учителката Емилия Донева представи изложбата си „Усмивките на природата“ в читалището в Гурково 

Преподавателката от Средно училище „Христо Ботев“ в Балчик Емилия Донева представи своята живописна изложба „Усмивките на природата“ в двора на Народно читалище „Свобода – 1897 г.“ в село Гурково.

„Създадени сме с много обич и радост – за много щастие и любов“, каза авторката пред гостите на своята втора самостоятелна изложба, сред които и много нейни колеги от учебното заведение.

Учителката по технологии и предприемачество открива живописта като средство за преминаване през сенчестите лабиринти на живота през тягостното време на пандемията – тогава рисуването става нейно хоби, каза председателят на НЧ „Свобода – 1897 г.“ Наталия Георгиева.

„Все още се учи, по нейните благи думи, но чрез изкуството е избрала окончателно да впери поглед в онова, което съхранява и изгражда човека, и да загърби демоните и разрушителните сили на страх и униние“, допълни тя.

На част от творбите можеха да бъдат видени лавандулата и морето, в които авторката е влюбена, а на други – птици, изгреви, залези, есен и зима. Емилия Донева ще трябва да пренарисува 11 картини – толкова са били откупени на днешната изложба.

Снимки: Наталия Георгиева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.