Now Reading:
Обявен е фотоконкурс за красиви зимни снимки на Черно море
Full Article 1 minutes read

Фотоконкурс за зимни снимки на Черно море обяви Институтът по океанология при БАН. Конкурсът Black Sea In Winter Photo Contest е насочен към деца, подрастващи и млади хора и се провежда по проект  DOORS – „Разработване на оптимална и отворена изследователска подкрепа“ за Черно море. Това е нов изследователски проект на ЕС на стойност 9 милиона евро, който свързва науката, политиката и индустрията за критично регенериране на Черно море.

Обединява се опитът и технологиите от 35 институции от Черноморския регион и други европейски страни за справяне с въздействията на човека и изменението на климата върху увредените екосистеми.

Партньорите от проекта призовават начинаещи фотографи от всички възрасти и с различни възможности да изпратят своите зимни черноморски снимки. Това може да са красиви пейзажи или нещо, което подчертава изменението на климата, чрез екстремни метеорологични явления или замърсяване на Черно море с отпадъци.

Екипът на проекта професионално ще отпечата творбите на участниците и ще представи най-добрите фотографски снимки на различни събития през цялата година. Това ще бъде направено и онлайн.

Крайният срок за участие е 29 февруари 2024 г.

Как може да се участва в конкурса вижте ТУК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.