Now Reading:
Хотелиерка ще пробяга разстоянието от Дуранкулак до Резово за реклама на Черноморието ни
Full Article 3 minutes read

Хотелиерка ще пробяга разстоянието от Дуранкулак до Резово за реклама на Черноморието ни

Силвия Кьосева – български хотелиер и любител бегач, планира да пробяга българското Черноморие от най-северната до най-южната му точка за 6 дни. Инициативата под наслов 1 SEA (Едно море) цели да популяризира региона освен като популярна локация за летен отдих, но и като дестинация с голям потенциал за спортен туризъм.

Силвия Кьосева вярва също, че е време деленето по всякакви критерии – на Южно и Северно Черноморие, на популярни и по-уединени дестинации, да бъде загърбено, защото независимо на кое крайбрежие е човек, морето е едно. „На компактна ивица от 400 км. са събрани отвестни скали, пясъчни плажове, красиви заливи, големи курорти, малки градчета с вековна история. В колко други държави е възможно човек да пробяга цялата приморска зона? Нека спрем със спекулациите и покажем нашето море обективно, а посланието към гостите ще дойде по естествен път“, споделя тя. По време на 6-дневния пробег, със Силвия ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин. 

Разстоянието между най-северната географска точка край Дуранкулаки най-южната край Резово, е разделено на 6 последователни етапа – със средно по 65 избягани километра на ден. 11 май – първият ден, ще приключи в Българево. На 12 май преходът ще стигне до Варна. На 13 май Силвия ще пробяга разстоянието до Обзор. Трасето от Обзор до Ахелой е предвидено за 14 май, а от Ахелой до Дюни за 15 май. Приключението ще приключи на 16 май с финалния етап от Дюни до Резово.

Инициативата вече е подкрепена от редица неправителствени организации, от местните власти, от други хотелиери, от много ентусиасти и любители бегачи. На доброволни начала са организирани подкрепителни пунктове, като всеки може да се включи в своеобразния маратон – бягайки, с колело, с лодка, сърф, канукаяк или друг метод на придвижване. „Вярвам, че на финала освен удовлетворението от изминатия път, ще бъда щастлива за това, че съм увлякла толкова много хора в идеята и посланието на инициативата. Желанието им да се включат доказва едно – че наистина е било време да тръгнем по този път и България освен своя популярен маршрут „Ком – Емине“, да има и още един като „Дуранкулак – Резово“.

Силвия Кьосева е собственик и генерален мениджър на един от големите ваканционни хотели в Слънчев бряг. Завършила е „Икономика на културата, изкуствата и комуникациите“ с профил „Туризъм“ в университета „Бокони“ – Милано. Придобива професионален опит в реномирани международни хотелски вериги, след което се завръща в България, за да развива собствен бизнес и популяризира страната ни като конкурентна туристическа дестинация с огромен потенциал за развитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.