Now Reading:
Най-голямото добруджанско хоро в с. Бранище оформи картата на България
Full Article 2 minutes read

Стотици добруджанци събра на стадиона в село Бранище Десетата открита фолклорна хоротека. Многобройната публика аплодира 12 танцови и певчески състави от областите Добрич и Силистра, както и най-малките участници от детската градина в село Бранище.

Хванати за ръце, присъстващите извиха на стадиона право хоро, с което очертаха границите на България, под съпровода на изпълненията на специалния гост – народния певец Николай Славеев.  

Хорото не е само магия. То е и обич, емоция, заедност и сила, която може да ни обедини, като се хванем ръка за ръка. Хорото няма цвят и политика. То е доверие и единение. Своеобразно послание към големите политици, че само заедно, хванати ръка за ръка, можем да изведем България от кризата“, посочи кметът на село Бранище Димитър Димитров.

„Хоротеката в Бранище е единствената по рода си в страната с голямото добруджанско хоро, което за десети път ще се извие по контурите на картата на България“, подчерта кметът на Община Добричка Соня Георгиева.

„За мен е голямо удоволствие да видя осмото чудо на света, това, което организирате тук. За първи път в моята кариера, която е от 37 години, виждам такова нещо – да се играе по картата на България“, каза Николай Славеев. По думите му това показва колко е голяма България, колко е силен фолклорът й и колко са силни хората в България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.