Now Reading:
Новият 5-звезден хотел в Албена ще глези гостите си с басейн на покрива
Full Article 3 minutes read

През лятото на 2020 година ще отвори врати 5-звездният хотел „Амелия“ със 142 луксозно обзаведени стаи и апартаменти и инфинити басейн на покрива, съобщиха от туристическата компания „Албена”.

Припомняме, че основното тяло на  хотел „Амелия” бе открито през юли 2013 г. Той е първият тематичен хотел на територията на ваканционно селище Албена и е посветен на подвига на първата жена-пилот, дръзнала да прекоси Атлантическия океан сама. Дизайнът на фоайето е изработен от Австрийската компания „Ливинг aрт”, чийто водещ проектант е Кристиян Богнър.

Инвестицията в хотела бе близо 5 милиона лева. Той има 40 нови луксозни супериорни стаи, обзаведени със съвременни технологии. Всички мебели са изработени от естествени материали и с модерен дизайн. Концепцията за банята е с отворен прозорец, през който може да се наблюдава природата навън.

В края на миналата година бяха съборени двете малки тела на хотел „Амелия” /бивш „Дружба”/, които бяха в лошо състояние. На тяхно място ще бъдат построени нови стаи, като тези на централното тяло. Хотел „Амелия” ще е свързан с топла връзка с ресторант „Амелия” /бивш „Славянка”/.

Хотел ” Амелия” е реализиран основно от фирми от гр. Добрич. Автор на предишния и настоящ проект е “Проектантско бюро Албена” с водещи проектанти: арх. Светослава Коларова, арх. Весела Петкова и инж. Й. Йорданов. Основен изпълнител до този момент е “Техно инвест” с управител инж. Росен Русев . Много от фирмите-под изпълнители са също фирми от Добрич, като: РК ЕОС, Тедива ООД, Екострой, Бряст, Фолиарт и много др. “С това бих искала да подчертая, че е запазена традицията добричлии да изграждат курорт Албена през всичките и 50 години”, посочи арх. Коларова.

Неотдавна пред журналисти изпълнителният директор на „Албена” АД Красимир Станев коментира, че се очаква през следващата година към бранда Maritim да бъде включен и хотел „Амелия”, чието ново крило трябва да бъде завършено през 2020 г.

Неотдавна в Албена официално бе открит първият  у нас хотел на престижната немска верига Maritim петзвездният Маритим Парадайс Блу Хотел & СПА. 

Създадена от Hans-Joachim Gommolla през 1969 година, компанията Maritim е сред лидерите на пазара с 48 хотела от висока категория, 9 000 служители и годишен приходот над 470 милиона Евро. Брандът Maritim е емблема на премиум локация, отлично качество на обслужването и експерти за провеждане на събития. От 2004 година Maritim стартира развитието си в световен мащаб, което днес нарежда България и Албена до дестинации като Холандия, Малта, Майорка, Тенерифе, Турция, Египет, Мавриций и Китай.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.