Now Reading:
От днес са в сила новите цени за паркиране във ваканционно селище „Албена“
Full Article 2 minutes read

От днес влизат в сила новите цени за престой и паркиране на автомобили на територията на ваканционно селище „Албена“. Лятната тарифа е в сила до края на м. септември и обхваща всички водачи на МПС, включително на мотоциклети. Ползващите „Зелен“ паркинг заплащат по 20,00 лв., за „Син“ паркинг таксата е 10,00 лв., а за паркинг „Автогара“ – 5,00 лв. Сумата се начислява за всеки 24 часа престой от момента на първоначалното влизане в комплекса, като първите 30 минути са безплатни.

Всички водачи са задължени да вземат билет от автомобилната бариера на контролно-пропускателния пункт на „Албена“. На него са отпечатани точният час на влизане, както и индивидуален QR код, който дава лесен, бърз и надежден начин за безкасово заплащане на дължимата такса посредством сканирането му с мобилен телефон или друго смарт устройство. Осигурена е възможност за покриване на задължението и чрез разположени в комплекса специализирани автомати Pay Stations, които дават опция за плащане в брой и с банкова карта, издаващи фискален бон. Посетителите могат да платят таксата и на рецепциите на отделните хотели. За да се избегне образуването на опашки, ръководството на комплекса съветва гостите да платят в началото на своя престой, а не непосредствено преди напускане. Трябва да се отбележи също, че таксата е дължима преди напускането на съответната зона. Например, при престой по-дълъг от 30 минути в най-вътрешната „Зелена“ зона, водачът трябва да заплати начислената сума преди да я напусне през междинната бариера, преминавайки през „Синя“ зона, а след това и през КПП.

Всички места за паркиране в „Албена“ са обозначени с вертикална и хоризонтална маркировка. При нарушение на правилата за движение или паркиране, съответният водач подлежи на санкция. На територията на ваканционното селище са обособени паркоместа за хора с увреждания. Цените за тяхното използване са идентични с останалите.

Следвайки корпоративната стратегия за устойчиво развитие, курортният комплекс осигурява екологични алтернативи за придвижване, за да бъде „Албена“ в хармония с природата. Гостите могат да се възползват от електрически автобуси по две основни линии, стигащи до различни точки. На разположение са също практични велосипеди, рикши и колички за голф, а плажът е свързан с парковата зона посредством уникален за страната открит ескалатор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.