Now Reading:
Осем творци от цялата страна участват в художествения пленер „Бялата Лястовица“ в с. Красен
Full Article 1 minutes read

Осем творци от цялата страна участват в художествения пленер „Бялата Лястовица“ в с. Красен

Шестото издание на пленера по живопис „Бялата лястовица“ започна в Красен. Културното събитие, което се провежда ежегодно в генералтошевското село, ще продължи до 8 юли. Пленерът се утвърди като празник на изобразителното изкуство – среща на творците с природата и бита на Йовковата Добруджа, която да ги вдъхнови да претворяват в багри красотата във всички нейни форми и проявления.

Организатори на събитието са кметство на село Красен и Община Генерал Тошево. Живописният форум се провежда с подкрепата на Дружество на добричките художници и „Ателие 13“ – Добрич.

Във форума ежегодно участват по 8 творци с доказани качества и професионализъм, като тази година те са Станимир Видев от Пловдив, Милена Казакова от Бургас, Божидар Тонев и Христо Константинов от Добрич, Милчо Талев от Поморие, Валентин Узунов от Ловеч, Христо Христов от Варна, Владимир Пенев от София.

Пленерът ще приключи с традиционната изложба, която ще бъде наредена в НЧ „Светлина 1941“ в Генерал Тошево и ще може да бъде разгледана през месец август.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.