Now Reading:
Курортът Албена отбеляза 55 години с грандиозно парти на плажа
Full Article 2 minutes read

Хиляди гости на курорта Албена изпълниха плажа до бар „Ганвие“, за да отпразнуват 55-ия рожден ден на ваканционното селище.

По традиция на 24 август Албена празнува своя рожден ден. Тази година той е 55-и поред. По този повод бе получен  поздравителен адрес от президента Румен Радев.

В него се казва:  

„От своето създаване до днес Албена се утвърди като любима дестинация и еталон за отлични условия за отдих на родното Черноморие. Място, което съчетава красотата на природата, комфорта на модерните туристически услуги и топлината на българското гостоприемство. Комплексът привлича хиляди туристи от България и света всяка година като успешно адаптира развитието на инфраструктурата си с опазването на природните ресурси и биоразнообразието на региона. Изказвам благодарност на всички, които през годините допринесоха за формирането на облика на Албена. Днес курортът е пример за устойчиво развитие и висококачествено обслужване, а неговото реноме сее дължи на усилията и професионализма на поколения визионери. Убеден съм, че Албена ще продължава успешно да съчетава традициите с иновации, за да осигурява несравнима възможност на своите гости да се наслаждават на прелестта на българското Черноморско крайбрежие. Пожелавам на курортен комплекс Албена още много успехи, развитие и постижения, а на всички посетители – приятна и пълноценна почивка“.

Поздравителни адреси бяха получени също от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Българския съюз п балнеология и СПА туризъм.

Кулминация в програмата за отбелязване на годишнината бе шоуто на знаменития цигулар Васко Василев, който поздрави курорта с 55-ата му годишнина.

На сцената излезе и Юлия Йорданова – Керана от „Гласът на България“ и популярната група „Керана и космонавтите“.

По традиция имаше и празнична торта, всъщност 9 торти, които изписваха „АЛБЕНА 55“. Празникът приключи със заря и музикално афтър парти на DJ Teddy Georgo в плажния бар „Ганвие“.  

Вече 55 години „Албена“ омайва с очарованието си, превърнала се в еталон за дестинация с признати от времето традиции, с модерно настояще и устойчиво бъдеще. Днес комплексът е предпочитан за морска лятна ваканция, за целогодишно бягство сред природата и топлината на изворната минерална вода, за спорт, за гурме кулинария, за бизнес срещи и културни фестивали.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.