Now Reading:
Курортът Албена обявява 2023 г. за Година на здравето
Full Article 3 minutes read

Ваканционно селище „Албена“ обявява 2023 г. за Година на здравето. Това компанията обяви по време на ексклузивна презентация, част от програмата на провеждащото се в момента международно туристическо изложение „Ваканция и СПА“ в София, информират от комплекса.

В рамките на инициативата ще бъдат организирани няколко специализирани лагера, насочени към превенцията на детското затлъстяване – заболяване, от което страдат близо 30% от децата в Европа. Програмата „Училище за здраве“ е изготвена съвместно с доц. д-р Светослав Ханджиев и доц. д-р Теодора Ханджиева-Дърленска – специалисти по проблемите на диетиката и метаболните заболявания.

Програмата включва индивидуални консултации, антропометрични измервания, касаещи индекса на телесната маса и мастната тъкан, диагностициране на риска от сърдечно-съдови заболявания и захарен диабет, ежедневни лекции и забавни игри с образователна насоченост, теренно лечение с разходки и упражнения, плуване и здравословно меню, приготвено от топ готвачите на Албена.

„Това е съвсем естествено продължение на дългогодишните ни традиции в предлагането на туристически продукт, обърнат изцяло с лице към чистата и носеща здраве природа. Уникалният микроклимат в долината на река „Батова“, природен резерват „Балтата“, чистият морски въздух и лековитата минерална вода, натуралните продукти с гарантиран произходи от стопанствата на „Еко Агро“, са сред основните богатства на Албена, които правят ваканционното селище едно от най-предпочитаните локации за здравен и семеен туризъм. Насочихме се към превенцията на детското затлъстяване на първо място заради огромната социална значимост на този проблем, а и заради опита, който придобихме през годините чрез съвместната ни работа с доц. Ханджиев и Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания. Стотици семейства вече се убедиха в полезността на нашите специализирани програми, затова е време повече хора да научат за тях“, каза в рамките на представянето Красимира Стоянова, изпълнителен директор на „Албена Тур“ ЕАД. Тя допълни, че кулминация в посветената на здравето година ще бъде домакинството на 32-и Европейски конгрес по детско затлъстяване в периода 7-10 септември.

В трите дни на „Ваканция и СПА“ Албена представя най-новите акценти в портфолиото си за Лято 2023, сред които преминаващия към немската верига Maritim 5-звезден хотел „Амелия“; обновения хотел „Ралица Супериор“, който ще оперира под бранда Calimera – част от водещия туроператор в Германия DER Touristik; разширената Ultra All Inclusive програма; богатия спортен и културен календар; възможностите за организиране на конгресни прояви и специалните оферти за сватбени тържества. Сред новостите са също къмпинг и караванинг възможностите, лятната сцена на плажа Albena Beach Arena и Albena Indoor Golf Academy. Част от щанда са и двете дъщерни дружества – комплекс Forest Beach в Приморско и ваканционно селище „Бялата лагуна“ край Балчик.

Във втория ден на форума зам.-директорът на Албена инж. Димитър Станев, отговарящ за бизнес развитието на дружеството, ще участва в кръгла маса на тема „Устойчиви практики в туризма“, в рамките на която ще представи достиженията на приетата през 2017 г. Стратегия за устойчиво развитие, прилагането на принципите на кръговата икономика и Зелената мисия на комплекса.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.