Now Reading:
Откриха „Ваканция и СПА ЕКСПО 2023“, на изложението се представя Албена Тур
Full Article 2 minutes read

Министърът на туризма д-р Илин Димитров официално откри 39-то издание на най-голямото и престижно изложение в сферата на туризма у нас – „Ваканция и СПА ЕКСПО 2023“. Над 250 изложители от 15 държави събира най-престижният туристически форум у нас. Той се организира от Прим Експо, под егидата на Министерство на туризма на Република България и в партньорство с UrboStudio.

И тази година туроператорът Албена Тур представя на изложението туристическия продукт на черноморския курорт.

„За тези 39 години се смениха два строя, България излезе от социалистическия блок, влезе в НАТО, стана член на ЕС, деноминираха се парите ни, преживяхме кризи, преживяхме COVID-19, случиха се ред световни катаклизми… И през цялото това време си остана едно сигурно нещо – и то е, че ще има Ваканция и СПА.“ С тези думи министър Илин Димитров даде старт на инициативата, символ на устойчивост и традиция в туризма у нас близо 4 десетилетия, съобщават от МТ.

При откриването на изложението министър Димитров подчерта факта, че туризмът е пресечната точка и сфера на дейност, която опира до почти всяка една област от обществения живот, дава отражение или се влияе от нея и накрая обединява усилията на всеки един от нас в едно общо цяло, което наричаме имидж на дестинация България. По думите му само така може да бъде издигнат престижът както на страната ни, така и този на професионалния облик в сектор туризъм. Той посочи, че това изложение е ключово за туризма и открои поставените тази година акценти в съпътстващата форума програма – качеството на обслужването и кадрите в туризма.

За тържественото откриване на престижното международно изложение на поканата на Министерството на туризма положително откликнаха досегашните заемащи длъжността министри. Служебният министър д-р Илин Димитров отправи специални благодарности към предшествениците си и подчерта, че с присъствието си те подкрепят важното послание, че туризмът е процес, който не трябва да се прекъсва и да се политизира.

След като даде символичен старт на наситеното със събития тридневно изложение, което привлича публика, журналисти и много утвърдени професионалисти от сферата на туризма, министър Димитров направи обиколка по щандовете и лично поздрави участниците във „Ваканция и СПА ЕКСПО 2023“.

На изложението се представят 40 общини, но сред тях няма от област Добрич.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.