Now Reading:
Ретро автомобили от цялата страна показаха в Балчик и Каварна
Full Article 2 minutes read

Над 20 ретро автомобила от цяла България бяха показани в Балчик и Каварна. Те са част от провеждащото се вчера и днес Класик рали „Варненски автомобилен събор“.

То стартира в съботния ден, като участниците се събраха пред ДКС „Варна”. След техническа конференция и административна проверка, бе обявен окончателният списък на участниците. Тази година те са от Каварна, Варна, Пловдив, София, Бургас, Разград, Русе и Търговище.

Представителите от Каварна са Детелин Нанев с ретро автомобил „Ситроен“2 CV, произведен през 1986 година и Иво Янков с ретро автомобил „Лада“. Най-старият изложен автомобил бе „Триумф“ от 1967 година.

Първият етап на ралито стартира от ДКС “Варна”, а финалът бе в Каварна. Там на пешеходната градска зона в черноморския град жителите и гостите на морския град имаха възможност да разгледат ретро красавиците. Междувременно колите преминаха и през Балчик, където също можеха да се видят.

След първия етап каварненецът Детелин Нанев е на 6 място във временното класиране с резултат от 00:26 мин., а Иво Янков е на 15-а позиция с време 11:01 мин.

Финалът на втория етап на ралито е днес във Варна.

Снимки: Община Каварна и Viliyana Staneva, Авто Мото Ретро Клуб ВАРНА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.