Now Reading:
Макети на сгради показва изложба в Дом-паметника в Добрич
Full Article 1 minutes read

След като направи своя дебют през месец август в Археологическия музей във Варна, младият добричлия Камен Добрев може да се похвали с втора изложба. Този път в Дом-паметник “Йордан Йовков”, съобщават от културния институт. Мястото е съвсем удачно избрано, защото музеят е единствената съвременна сграда в България, носител на архитектурен “Оскар”.

Макетите на сгради бяха подредени на 20 септември – в навечерието на Деня на независимостта и Деня на Добрич. Интересите на моделиста Камен Добрев са широки: той поглежда към архитектурното минало, вълнува се от настоящето, но се опитва да надникне и в бъдещето. Затова в пространството между реалността и мечтата може да видите както емблематичната за града ни къща музей “Йордан Йовков” – един от малкото паметници на културата с национално значение в Добрич, така и мечтаната от автора вила.

Изложбата ще радва жители и гости на града до края на ноември. Тези от вас, които ни посетят, снимат се с любимия си макет и качат снимката в нашата фейсбук страница до края на месец ноември, ще участват в конкурса за най-добър фотос. Отличените ще получат музейни издания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.