Now Reading:
Екопарк „Геранеа“ край Албена с приз за еко туризъм 2019 на Балканите
Full Article 4 minutes read

Наградата „Еко туризъм 2019“ на престижните Балкански награди за туристическа индустрия бе присъдена на екопарк „Геранеа“, който тази година беше открит край Албена.

28 златни рози бяха връчени по време на петата церемония на Balkan Awards of Tourism Industry 2019 снощи в 5-звездния столичен хотел Маринела.
Туристическата индустрия от България, Турция и Северна Македония спечели гласа на международното жури от ексепрти, което оценяваше кандидатите за престижните награди.

” С голяма любов ние се грижим за природата и посрещаме нашите приятели целогодишно! Това беше един чудесен финал на тази историческа за нас година, в която отворихме вратите на Екопарка.
Посрещнахме туристи от близо 20 държави и разнообразихме туристическите услуги, като предложихме една нова и интересна екскурзия за туристите по Черноморието ни. Очаква ни една нова и вълнуваща 2020 година, в която ще поднесем много изненади за нашите гости от България и чужбина.
Благодарим на всички, които са оценили нашите усилия!”, споделиха от екипа на Екопарк “Геранеа”.

Красивото, вдъхновяващо и зареждащо с позитивна енергия място простор на животните да тичат на воля, а цветята танцуват под звучите на малките добруджански щурчета. Още траките са останали очаровани от тази местност и са я нарекли “Долината на пролетта” заради мекия климът и вечнозелената природа, а римляните й дали името – “Гераниум” – здраве.
Екопаркът се намира в непосредствена близост до селата Оброчище, Църква и Ляхово. Само на 5 км от курортите Албена и на близо 15 км от Златни пясъци и на 35 км от Варна. Обхваща заградена територия от 7000 декара.

Стопанството има впечатляваща селекция от животни – 170 красиви елени-лопатари, над 250 муфлона, близо 50 сърнички, 50 камерунски козички, над 300 глигана и още много, много други видове животни. В парка туристите ще могат да усетят реално живота, който кипи в незастроените зони на Добруджа.
Девствената природа и непредсказуемостта на дивото, предоставя незабравимо преживяване за всички българи и гости на страната ни.
За целта са изградени 7 вишки, от които туристите могат необезпокоявано и безопасно да наблюдават животните, които се движат свободно.
По време на своите разходки по здравословните пътеки с уникална панорама към Черно море и зелени възвишения гостите на комплекса могат да се насладят на спокойствието и тишината на удобни беседки и пейки.

Посетителите ще наградят сетивата си, наслаждавайки се не само на богатото разнообразие на животни, но и на красивите и многообразни билки и дръвчета, които растат в района. Паркът е подходящ за отдих, посещения на туристи, екологични дейности, тиймбилдинги и събития. Предлага конен. Гостите могат освен с коне да се разхождат пеша или със специално създадени за целта каруци.
Красиви пауни и още много екзотични животни, които се разхождат свободно могат да зарадват очите на гостите в парка. Фазани, яребици и други видове дивеч могат да срещнат по пътя си любителите, които обичат приключенията сред природата.
Всеки ден, посетителите и фотографи, които искат да вдигнат адреналина си, могат да успеят да направят красиви снимки, които свидетелстват за интересни ситуации, част от живота на жителите на добруджанския парк сред красивата природа.
Стопанството разполага с барбекю на открито, където след лов или посещение гостите могат да отдъхнат или да опитате местни ястия.
Продължителността на една разходка е три часа. Екопарк „Геранеа“ осигурява професионални водачи за предварително записани организирани групи, а часовете за посещение са 7-10, 10-13, 13-16 и 16-19 часа. Има възможност и за индивидуални посещение при предварителна заявка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.