Now Reading:
ОДБХ – Добрич издаде 6 акта и 25 предписания при проверки в курортите
Full Article 1 minutes read

591 извънредни проверки в заведения и търговски обекти в курортите на територията на област Добрич по време на летния туристически сезон са извършили инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Добрич, съобщиха за Про Нюз Добрич от БАБХ. 20 от проверките са във връзка с подадени сигнали и жалби от граждани.

За констатираните нарушения при проверките са издадени 6 акта на бизнес оператори. Те са за търговия с храни без издадено удостоверение за регистрация по Закона за храните; транспорт на миди с нерегистрирано транспортно средство. Констатирано е предлагане на храни от животински произход с изтекъл срок на годност, с общо тегло 5 кг 600 гр. Негодната храна е насочена за унищожаване.

При проверките са връчени също и 25 предписания, сред които за несъответствия по материалната база и технологичното оборудване; непредприети мерки за защита от вредители; хигиенизиране на обекта; провеждане на обучение на персонала за прилагане на противоепидемичните мерки, свързани с COVID-19.

Извънредните проверки са обхванали 158 обекта за търговия на дребно с храни, 22 подвижни, временни и сезонни обекта, 377 заведения за обществено хранене и 14 обекта, тип „ол инклузив”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.