Now Reading:
Албена ще запази по-ниските цени на плажните принадлежности
Full Article 2 minutes read

„Албена“ АД оценява като положително решението цената на плажните принадлежности това лято да бъде по един лев.

„Чисто финансово равносметката ни е положителна, защото от 2 милиона лева концесионна такса, ние платихме 350 000 лева, т.е. икономисахме 1,7 милион лв.  И на нас ни е приятно да имаме пълен плаж, но истината е, че не достигат местата. 50% от плажа така или иначе трябва да бъде оставен за свободно настаняване. От 150 декара плажове, 75 декара са за свободно настаняване и 75 дка – за чадъри. При положение, че целият капацитет на плажа се напълни юли и август месец, ние нямаме възможност да приемем външни хора, което ще доведе до това, че българите ще са недоволни и ще могат да ползват свободните площи. За съжаление, много малко хора ги ползват“, коментира изпълнителният директор на „Албена“ АД Красимир Станев. 

Той каза още, че това лято плажът в базата на дружеството в Приморско е бил изцяло безплатен и пълен и след средата на септември.

Станев посочи, че като цяло, у нас услугата чадър и шезлонг се предлага на гостите много скъпо. Цената според него е необосновано висока – 10-12 лева за чадър и още толкова за шезлонг.

„Това се усеща от нашите гости и е една от причините те да отиват към Гърция и други дестинации. Министерството на туризма много правилно видя това и предложи да намали с толкова процента концесиите, с колкото ние намалим цените на плажните принадлежности. Ние намалихме цените с 80%. Така или иначе Албена ще поддържа по-ниските цени, тъй като според концесионния ни договор нашата услуга не може да е по-скъпа от 7 лева на чадър и 7 лева на шезлонг. Дори и това е малко висока цена. Ние бихме се задоволили и с 5 лева, което пак пази добре интереса на Албена“, подчерта туристическия шеф. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.