Now Reading:
Открива се процедура за възлагане на концесия за плаж „Каварна”
Full Article 1 minutes read

Министерският съвет взе решение за откриване на процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Каварна” в община Каварна, съобщават от правителствената пресслужба.  Целта е обезопасяване  на плажа и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е 15 години. Срокът е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за морски плаж „Каварна“ е 45 813,04 лева без ДДС. Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове – обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Плажът ще бъде обезпечени със задължителните дейности по ЗУЧК – осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.