Now Reading:
Мобилно приложение показва маршрути от 4 държави, свързани с културното наследство
Full Article 2 minutes read

Мобилно приложение с туристически маршрути, както и дигитална книга за неформално образование в областта на културното наследство ще представи Регионалният исторически музей в Добрич. Това са продукти, изработени по проект, наречен mAPP My Europe. Той е финансиран от Програма Еразъм+ на Европейския съюз.  Осъществен е от 10 партньорски организации от Румъния, България, Гърция и Испания.

Всеки може да инсталира мобилното приложение на телефона си и да види маршрутите в четирите държави – участници в проекта. Българските маршрути са свързани с културното наследство на Североизточна България – с литературата, археологията, природата, музеите. За област Добрич например това са Дом-паметник „Йордан Йовков“ и къщата на Йовков, както и места, свързани с Йовков и Дора Габе в Красен и Дъбовик. Включени са и обекти от българското Възраждане.

Маршрутите са изписани на английски и на езика на съответната държава.

Приложението може да се изтегли от https://www.mappmyeurope.com/

Дигиталната книга представя резултати от шестте обучения по проекта по теми, свързани с културното наследство, проведени в Гранада, Варна, Констанца и Каламата.

Представянето на резултатите от проекта ще се състои на 13 ноември от 12.30 часа пред административната сграда на РИМ в Етнографски комплекс “Старият Добрич”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.