Now Reading:
Новата си поетична книга представи Керанка Далакманска пред почитатели в Добрич
Full Article 2 minutes read

Новата си поетична книга представи Керанка Далакманска пред почитатели в Добрич

Думите в стиховете на Керанка Далакманска се обичат. – каза Драгомил Георгиев при представянето на стихосбирката на именитата каварненска поетеса – Те рисуват картини и разказват истории.

 „Ще те събудя в седем сутрина…“ е най-новата стихосбирка на талантливата каварненка Керанка Далакманска и по думите на всички, най-добрата до сега нейна книга. Да чуят и уважат творчеството на авторката, която е и дългогодишен журналист, дойдоха много нейни другари по перо и любители на поезията. Домакин на събитието беше Дом-паметникът „Йордан Йовков“, който с обстановката и спомена за големия писател допринесе за творческата атмосфера на срещата.  

 Стиховете, поместени в най-новата стихосбирка на Керанка Далакманска, са писани в продължение на 2 години, а работата с Андрей Градечлиев – художник на рисунките и син на известния каварненец Христо Градечлиев, чието име носи галерията в Каварна, е продължила половин година. В резултат на съвместната им работа се е родила книга, в която се редуват и преплитат картини рисувани с четка и думи, книга събрала душата, любовта и изповедта на поетесата.

Част от своите творби прочете Керанка Далакманска на събралите се приятели и достави истинско удоволствие на всички. Да чуеш стиховете от устата на човека, който ги е писал, е несравнимо изживяване. Всяка дума, всеки ред и всеки стих, казани с пауза, въздишка или промяна в интонацията, те прави част от неговата емоция, кара те да усещаш чистотата на думите му и да се чувстваш благодарен, че те е допуснал в душата си.

Следващата среща на Керанка Далакманска с любителите на нейната поезията ще е на 20 май в София, в къщата-музей „Борис Христов“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.