Now Reading:
Атрактивно морско бягане със старт и финал на най-източната точка на България – нос Шабла
Full Article 2 minutes read

Атрактивно спортно събитие организира Спортен клуб „I RUN“ на 15 май от 9.00 часа край Шабла. Това е едно от най-красивите морски бягания – Sunrise Cliffs със старт и финал на най-източната точка на България – нос Шабла.

Участниците ще имат възможност да пробягат целият панорамен бряг, привличащ десетки хиляди туристи от страната и чужбина всяка година. Трасето включва живописния скалист бряг, древното скално селище, местността “Яйлата”, с. Тюленово.

Бягането ще бъде на 2 дистанции – 13 км и 28 км, събитието включва и поход.

Бягането на 13 км ще стартира от фара на Шабла и ще достигне бряга на Тюленово, след което се връща по същото трасе. Ще има 1 подкрепителен пункт в село Тюленово на 6-ти км.

Бягането на 28 км също стартира от фара на Шабла, преминава през живописния скален бряг на Тюленово, достига бреговете на Камен Бряг и прави обръщане на крепостта в местността Яйлата, след което се връща по същото трасе. Ще има 3 подкрепителни пункта: в село Тюленово на 6-и км, на крепостта в Яйлата на 14-и км и в село Тюленово на 22-ри км.

Всички желаещи да участват в състезанието, ако не са регистрирани, могат да се запишат на място. Деца до 14 г. могат да присъстват само с придружител. Всички участници се съгласяват с Общите условия и приемат да участват на свой риск и отговорност.

Участниците заплащат такси. Повече информация може да се намери на платформата iRun.bg.

Целта и амбицията на платформата е да популяризира бягането, както и други спортове, и да привлече нови съмишленици, хора, които искат да спортуват и да живеят по-здравословно. Организират се бягания по различни трасета и дистанции и се помагат спортни клубове да популяризират дейността си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.