Now Reading:
Легендата на карибската музика и носител на Грами Оскар Д’Леон с концерт в Албена
Full Article 3 minutes read

Безспорната легенда на карибската музика Оскар Д’Леон  празнува 50 години успешна артистична кариера с международно турне, което това лято ще го отведе на различни места в Америка и Европа, включително и курорта Албена.

Той ще стане част от звездното Latin Beach Boom в курорта, което обещава горещи латино ритми, международни изпълнители, професионални танцьори и известни диджеи.

Заслужил стотици награди и признания, сред тези пет латино Грами, Д’Леон е номиниран девет пъти за Американската Грами, като е първият венецуелец, получил такава статуетка. Той го направи през 2001 г. благодарение на песента “Cielito Lindo, La Negra Mariachi Medley”. През 2013 г. получава наградата за музикални постижения, специално признание, присъдено с гласуване на борда на директорите на Latin Recording Academy на артисти, които са направили творчески принос от изключително художествено значение в областта на звукозаписа по време на кариерата си.

Оскар Д’Леон празнува 50 години кариера с турне, което ще започне на 20 юни в Мексико Сити, ще продължи през юли с „50th Anniversary Europa Tour 2022“, кулминиращо с грандиозна симфонична гала в емблематичния театър Teresa Carreño, който за две представления, на 16 септември и На 17, той ще предложи на публиката си възможността да пее и танцува на музиката, която в продължение на пет десетилетия го е превърнала в най-признатия и уважаван венецуелски артист в света.

Акапулко, Арекипа, Сантяго де Чили, Маями, Франкфурт, Мюнхен, Берлин, Париж, Амстердам, Мадрид, Тенерифе, Лондон, Истанбул са някои от градовете, които ще изживеят енергизиращото преживяване да го видят на сцената, истинско парти за любителите на музиката.

Истински пророк в своята земя, този глобален артист, който започва да пише страхотната си музикална история през 1972 г., на 28-годишна възраст, когато сформира Orquesta Dimensión Latina; обещава да отпразнува половин вековна кариера по голям начин, с незабравим спектакъл в Театър Тереза Кареньо, най-важният в Каракас, организиран от венецуелските компании Image Producciones и Oz Show, в съюз с Националната система от оркестри на това държава.

Звездното Latin Beach Boom ще осигури незабравим купон в Албена напълно безплатно за гостите на курорта в дните от 8 до 11  юли. То включва два концерта на брега на морето. Единият е салса концерт на Оскар Д’Леон с бенда му, а другият е бачата концерт Grupo Extra от Доминиканската република. Ще се включат звездни танцьори от цял свят и най-добрите диджеи, дневни партита на плажа и нощни партита в зала Перуника в Албена. За събитието от курорта осигуряват и специални отстъпки за настаняване в дните на събитието.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.