Now Reading:
Световноизвестният акордеонист Петър Ралчев с майсторски клас в Добрич
Full Article 2 minutes read

Световноизвестният акордеонист Петър Ралчев ще проведе майсторски клас в Народно читалище „Йордан Йовков-1870 година” в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич ръководителят на Класа по акордеон на Музикалната школа Деян Дженков. Проявата ще е на 20 и 21 юни. Тя се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”, по Програмата любителско изкуство.

Петър Ралчев е най-успешният акордеонист в момента в България, вдъхновител на много поколения акордеонисти, посочи Дженков. Свирил е с много известни музиканта като Иво Папазов-Ибряма, Теодосий Спасов, Георги Янев, Пейо Пеев, Недялко Недялков. Ралчев има уникален стил, включващ богата мелодичност и хармония. Участвал е в много международни музикални проекти.

В майсторския клас ще участват възпитаниците на Класа по акордеон към читалището и ученици от Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев”, Котел, с преподавател Пламен Димитров. На 22 юни от 17.30 часа в залата на Общински младежки център „Захари Стоянов” в Добрич ще се проведе акордеонен концерт. В него ще се представят участниците в майсторския клас, както и Петър Ралчев и Пламен Димитров. След това ще се състои музикално събитие, в което ще се включи и оркестър „Лира” от Добрич.

Това ще бъде уникален концерт, понеже до сега на една сцена не са участвали такива акордеонисти като Петър Ралчев и Пламен Димитров, които са най-големите имена на акордеонното изкуство в България, сподели Деян Дженков.

Това е вторият майсторски клас по акордеон в НЧ „Йордан Йовков-1870 година”. Миналата година той бе проведен от Петър Димитров. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.