Now Reading:
Подготвят пълна промяна на облика на пешеходната алея и на базара в Албена
Full Article 2 minutes read

Готов е идейният проект за пешеходната алея в Албена, която се простира от тенис кортовете до базара, съобщи изпълнителният директор на „Албена“ АД Красимир Станев.

„Много е добър, предвижда изцяло да се промени обликът. Предвижда да се махне търговската част и да останат само художници, приложници, музиканти, пантомима. На няколко места ще има летни сцени, на които хората могат да останат и да се наслаждават на изпълнения. Предвижда се изцяло да се подмени канализацията на цялата улица“, каза още той.

За 2024 г. е заложен ремонт на базара в курорта. Предвижда се той да бъде обновен не само като строителство, но и като функции. Да има повече атракции, които да са целогодишни.

„В момента до голяма степен базарът е срам за Албена. Навремето там имахме прекрасна сладкарница – с ресторант на горния етаж. Те ще се възстановят. Искаме да направим една голяма зала със симулатори, които да бъдат като атракция за гостите. Възможно е да бъде целогодишно“, обясни Красимир Станев.

По думите му много добър предварителен проект има за терена на хотел „Арабела бийч“, където беше корабчето Арабела, заедно с т.нар. заведение „Номад“, като там да стане голяма сцена. Предвижда се да има открито амфитеатрално заведение с поглед към целия плаж.

„Мечтая там маестро Карталов да постави „Мама, Миа“. И до него да е хотел „Арабела“, който да наподобява корабчето, което съборихме, защото беше изгнило и буквално щеше да се срути“, каза Красимир Станев.

Той обясни, че има предложение от TUI как да изглежда хотел „Гергана“, но ремонтът му ще започне не по-рано от 2025-2026 г. „До края на 20-те години трябва да се случи и хотелът да върне старата си слава“, каза още той.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.