Now Reading:
Авторско 5-степенно меню и звездна програма в Maritim в Албена за Нова година
Full Article 3 minutes read

С 5-степенно меню екипът на 5-звездния хотел Maritim Paradise Blue ще очарова гостите си, които са избрали да посрещнат Новата 2023 година в комплекс Албена.

Авторско 5-степенно новогодишно меню посреща гостите на 5-звездния Maritim Paradise Blue Hotel & SPA в Албена. Блюдата, подготвени от майстор готвачите Христо Узунов и Живко Стоянов, впечатляват с класическа изисканост, съчетана с модерни вкусове и текстури от различни точки на света, споделят от ръководството на курорта.

Новогодишния сет шефовете започват със салата, вдъхновена от Средиземноморието и есенните дарове, включваща топяща се в устата южноиталианска бурата, крем от червено цвекло с кориандър, прясно изпечени лешникови ядки за хрупкава текстура, микс от радичио и цикория, със завършек от гризина, обвита в маслено прошуто. С дъхавия аромат на пастис, предястието ще пренесе гостите сред пасторалните пейзажи на Прованс, включващо домашно маринована сьомга, съчетана със сотирани бейби октоподи, фенел, цитруси и зехтин, мус от авокадо с Перно и дехидратирани маслини. Веднага след пречистващото сетивата плодово сорбе, на фокус ще бъде поставено основното ястие, инспирирано от усещането за дива българска гора – бавно готвено свинско коремче, гарнирано с рагу от зеленчуци със сминдух, пюре от кореноплодни с инфузия от кардамон, зелева ролка с плънка от панчета, конфитирани горски гъби с билки, и грейви сос. Вечерта ще завърши с полъх от далечните земи на Азия, с шоколадов мойст кейк, обвит в облак от ванилов крем с лайм и джинджифил, придружен от японски сладкиш Мочи с вкус на вишна. По традиция, в полунощ ще бъде сервирана и новогодишна баница с късмети.

В менюто на ресторанта са включени още ракия, произведена с плодове от градините на Албена, бяло вино Geranea от лозята на курорта, и чаша шампанско в полунощ. Внимание е обърнато и на вегетарианците, с предястие от оризови аранчини с портокалова кора, плънка от сирене рикота с броколи, сос Помодоро и дехидратирани маслини, и основно ястие от прясно изпечени патладжани, пълнени с пюре от нахут, придружени от глазирани аспержи, сотирани чери домати, бейби царевица, слънчогледови семки и сос Салса верде. Тематично меню шеф Узунов и шеф Стоянов са подготвили и за най-малките гости на хотела, включващо свежа салата с бейби моцарела, основно ястие с царевично пиле върху пухкаво картофено пюре, глазирани в масло броколи, бейби царевица и сметанов сос.

От хотела припомнят, че за доброто настроение на гостите в новогодишната нощ ще се погрижат царете на комедията Камен Воденичаров и Георги Мамалев, а музикалната програма е поверена в ръцете на Вeра Шандел и Ангел Заберски трио с тематично новогодишно кабаре. Компания на сцената ще им правят танцьорите от балет „Нова“ , а на 1 януари специален концерт на живо ще изнесе звездата на българската поп музика Васил Найденов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.