Now Reading:
Курортът Албена – предпочитана дестинация за конгресни и спортни прояви
Full Article 3 minutes read

Близо 180 конгресни и спортни прояви са проведени през изминалата 2022 година в Албена. Това е ръст от над 5% спрямо резултатите от 2018 година, смятана за една от най-успешните в това направление, отчита екипът, отговорен за организирането и провеждането на такива събития във ваканционното селище.

За да участват в работни срещи, презентации, симпозиуми, конференции, конгреси, семинари, обучения, корпоративни тиймбилдинги, търговски изложения, подготвителни спортни лагери, национални и международни състезания, през селището са преминали близо 29 000 души.

„Албена е предпочитана дестинация за подобен род активности, главно заради предлагането на комплексна услуга и индивидуално отношение към всеки организатор. При нас работи една от най-големите конферентни зали в страната, способна да побере 900 души. Разполагаме и с много други, с различен капацитет и техническа обезпеченост, което ни позволява да бъдем гъвкави. Освен отличната конферентна инфраструктура, добре се възприема и предлагането на разнообразни места за настаняване – от висококатегорийните 5-звездни хотели, до такива, разположени в тихата парковата зона“, споделя Деница Огнева, мениджър „Събития“ във ваканционното селище.

Най-голяма мултифункционална зала в региона “Перуника Хол” в курорта Албена

Огнева допълни, че годишните резултати на компанията са били оценени изключително позитивно по време на последното заседание на Българското конгресно бюро – най-голямата съсловна организация у нас, ангажирана с развитието на събитийната и конгресна индустрия в България.

„Като единственият досега носител на титлата Европейски курорт на спорта, Албена се ползва със завиден авторитет пред много спортни организации като Съюза на европейските футболни асоциации – UEFA, Международната федерация по билярд и снукър – IBSF, Международната федерация по модерен петобой – UIPM, Международната тенис федерация–ITF, и др, което ни прави предпочитана дестинация за турнири, спортна подготовка и рекреация“, споделя Денис Тахиров, мениджър „Спорт“ в дружеството. По негово мнение спортният туризъм има още неразвит потенциал, който ваканционното селище ще разгърне в близките няколко години.  

Сред най-големите конгресни и спортни форуми, проведени през изминалата година, се нареждат десетото издание на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България; Националната научно-практическа конференция по обща медицина, организирана от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари; XVIIНационален конгрес по кардиология, организиран от Дружество на кардиолозите; Международен салса фестивал; Световната купа по модерен петобой; Международен бридж фестивал; приятелски турнири за девойки и младежи до 16 години от календара на UEFA и др.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.