Now Reading:
Румънци и българи ще посрещнат Великден в хотелите на Северното Черноморие
Full Article 2 minutes read

Основно румънци и българи ще бъдат гости в хотелите на Северното Черноморие по време на Великденските празници. От хотелите, които са членове на Регионалната браншова асоциация на хотелиерите и ресторантьорите, за празничния уикенд ще отворят врати 9 обекта, каза за Про Нюз Добрич председателят й Димитър Димитров. Хотелите са в Каварна, Балчик и Кранево. Отделно в курорта Албена ще работят 5 хотела.

60% от гостите в празничните дни ще бъдат от северната ни съседка, а 40% ще са българските гости. По думите на Димитров, тази година по-малко хотели ще бъдат отворени в сравнение с миналата. В Балчик и Кранево обаче хотелиери имат готовност да работят при нужда, тъй като не е изключено хора да решат да пътуват в последния момент.

Обектите предлагат дву- и тридневни пакети, като предпочитани са двудневните. Цената е от 150-180 лв. до 500 лв. на човек на ден, в зависимост от категорията и предлаганите услуги – балнео и спа процедури, празнични ястия, анимация и др.

„Великденските празници ще бъдат нашият тест преди началото на туристическия сезон, с подбора на кадри и подготовката за лятото. Очакваме добър сезон“, посочи Димитров.

За Великден в курорта Албена ще работят 5 хотела – Калиакра Бийч, Лагуна Бийч, Маритим Парадайс Блу, Маритим Амелия и Фламинго Гранд, съобщиха за Про Нюз Добрич от туристическата компания.

Очакват се над 1700 гости, основно от България и Румъния. Има предвидена специална анимационна програма за децата и за възрастните. В неделя в 11.00 часа, на площада до Маритим Парадайс Блу ще се състои тържествена литургия, с която официално в комплекса ще бъде даден старт на новия летен сезон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.