Now Reading:
За двадесети път в Каварна се проведе уникалният Миден-рибен фест
Full Article 3 minutes read

Каварна отново бе домакин на двудневния фест с дъх на море, който в края на август традиционно превръща града в притегателно място за почитателите на морските дарове и хубавата музика.

Официално кулинарният форум бе открит от кмета Елена Балтаджиева, която поздрави жителите и гостите  на града.

„Запомнете това лято в Каварна.  Разказвайте за срещата си с шеф-готвач Снежана Орлова,  уменията на кмета на общината и кметовете, и кметските наместници, , както и екипът от „Гозбата на България“, предложили ви богат арсенал от кулинарни чудесии, дарени от морето и пресътворени от знанията, фантазията и  обичта към морската храна –  богати дарове  от риби, миди и деликатеси от нашето Черно море! За Каварна разказвайте като за град, в който се случват хубави неща днес и надявам се утре и в други ден, в тази и следващите години. На добър час на ХХ – ия  юбилеен  Рибен и миден фест-Каварна 2023“- пожела кметът Балтаджиева

Фестът започна със забавления за най малките, които твориха в лятна морска работилничка. Много емоции за местните и гостуващи деца предложи творителницата, която даде възможност малчуганите да развихрят въображение и различни похвати в рисуването върху морски камъчета и миди.

Тази година специални гости на лятното събитие са екипът на кулинарното предаване „Гозбата на България“ и шеф-готвач Снежана Орлова. Миден-рибен фест Каварна 2023 и „Гозбата на България“ изненадаха любителите на морската кухня с  атрактивна кулинарна викторина.

Традиционно, участие във феста взеха кметове и кметски наместници, а съвместното готвене на кмета Елена Балтаджиева и шеф- готвач Снежана Орлова се превърна в истинско кулинарно предизвикателство. Тандемът показа умения и майсторство в приготвяне на ястия от риби и морски дарове. Красиво аранжираните блюда, подредени с много въображение бяха дегустирани от стотици пожелали да опитат богатото разнообразие на морската кухня от нашия район.

Прекрасен и незабравим летен концерт подари звездата на българската музика Нели Рангелова, която направи първата вечер на Миден и рибен фест – Каварна 2023 още по-красива.

Във втората вечер Каварна бе разтърсена от уникалния рок ритъм, който Тома Здравков и неговата банда представиха в рамките на Миден-рибен фест 2023. На каварненска сцена почитателите на твърдата музика тази вечер имаха възможност да чуят както парчета от авторския репертоар на рок изпълнителя, така и любими кавъри.Талантлив и държащ на обратната връзка с публиката си, Тома Здравков превърна последната вечер на „Миден и рибен фест“ в запомняща се и неповторима.

Българската инди-рок група JEREMY финализира августовските нощи в Каварна. Музика на живо, впечатляващ букет от стилове и истинско шоу, предложиха момчетата от JEREMY на многобройната си вярна публика, която сподели момента в неделя вечер. На каварненска сцена бандата представи изпълнения, които за пореден път доказаха, че музиката от България днес може да накара феновете да се чувстват част от света.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.