Now Reading:
Волейболната легенда Георги Василев подреди живописна изложба в Генерал Тошево
Full Article 2 minutes read

Волейболната легенда Георги Василев откри своя живописна изложба в Генерал Тошево по повод 64 години от обявяването му за град. Великолепната сбирка е експонирана в НЧ „Светлина – 1941“.

Георги Василев може да се похвали с десетки медали от най-големите волейболни форуми както като активен спортист, така и като треньор. Прекарва целия си живот в спортната зала и близо до волейбола, но след оттеглянето от спорта и пенсионирането си, той се отдава на своето хоби. И трябва да му бъде признато – картините му са като на най-известните майстори на перото, въпреки че рисува ежедневно едва от две години.

Изложбата в Генерал Тошево е третата за Георги Василев. За първи път платната му са изложени преди година в Регионалната библиотека „Дора Габе“ в град Добрич. Малко по-късно той гостува в Зеления образователен център на Шабла.

Във фоайето на НЧ „Светлина – 1941“ и в една от изложбените зали там, Георги Василев разположи 63 свои уникални картини, а на откриването на изложбата присъстваха десетки негови приятели и жители на Генерал Тошево и Добрич. Всички останаха очаровани и възхитени от таланта на живописеца.

В своето приветствено слово Георги Василев разкри, че чувства огромно вълнение от реализирането на изложбата именно в град Генерал Тошево, тъй като неговият баща е роден в село Росица и този край е дълбоко вкоренен в душата му. Художникът подари на домакините една много красива картина, която вече ще краси някоя от залите на читалището.

Изложбата ще остане наредена в културната институция до 15 февруари и всеки ще може да я посети в работните дни от 09:00 до 17:00 часа.

Георги Василев е познат в спортните среди като волейболен състезател на „Добруджа“ и националния отбор на България. През 1981 г. се класира на трето място на Европейското първенство, на което страната ни е домакин. По това време той е играещ старши треньор на „Добруджа“ в „А“ група. През 1986 г. Георги Василев е помощник-треньор на селекционера Богдан Кючуков на Световното първенство за мъже във Франция, на което националният ни отбор печели бронзовите медали. Води националния тим през 1992 и 1998 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.