Now Reading:
История, театър и музика в една вечер в дома на Константина Петкова
Full Article 2 minutes read

С представянето на 10-тото издание на книгата на Радостин Мирков „Кървавата бразда на Добруджа” започна поредната вечер, посветена на изкуството, в къщата на Константина Петкова в село Пчеларово. Авторът беше  предоставил безвъзмездно екземпляри от 7-ото издание за всички присъстващи, които желаят да прочетат, за да се знае и помни периода на румънските репресии в Добруджа.

Вечерта продължи с актьора Любомир Бъчваров, който поднесе на публиката откъси от свои моноспектакли – „Амок” от Стефан Цвайг , „Греховната любов на зографа Захарий” на Павел Спасов и „Монолог на Иван Шишман” на Камен Зидаров. Изживяване е, когато един толкова голям актьор, като Любомир Бъчваров е на една ръка разстояние и с такъв плам и талант ти поднася прекрасните текстове.

Това е, като една лична среща. Все едно актьор от такава величина играе само за теб! Защото този човек се отдаде на тази импровизирана сцена и тази сравнително малка публика, така  все едно е пред стотици зрители в голям театър, за което искам да му се поклоня и да му благодаря! В паузите, между изпълненията на актьора, гостите можеха да се насладят на невероятно красивите гласове на камерната формация „Soul Voices” при СУ „Климент Охридски”. Те изпълниха няколко популярни песни от българския фолклор, които бяха идеално допълнение и сами по себе си истинско преживяване.

Следващата среща в къщата на Константина Петкова е на 15 септември, когато ще се насладим на „Джаз концерт в обора” от 11 часа. Добре дошли сте! Входът е все така свободен!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.