Now Reading:
Албена привлича турски туристи за морска ваканция у нас
Full Article 2 minutes read

Български хотелиери провеждат активна кампания за привличането на по-голям брой турски туристи у нас

Хотелиерите от Албена и Пампорово работят последователно по стратегия за разработването на нов международен пазар – гостите от Турция. Срещите с туроператори от южната ни съседка продължават, а агентите са привлечени от доброто съотношение цена-качество и многобройните възможности за спорт, СПА и посещение на забележителности, които двете дестинации предлагат, коментираха от управата на “Албена” АД.

Турският пазар е реалност в някои от големите зимни курорти като Пампорово и Банско. Целта ни е, полагайки усилия, да го развием и за морския туризъм. Трябва да убедим потенциалните гости от Турция, че и на Черно море могат да почиват прекрасно”, заяви изпълнителният директор на „Албена“ АД Красимир Станев.

Пред хотелиерите остава нерешен проблема с визите за турски граждани. От Министерството на туризма все още не са излезли с позиция относно визовия въпрос – основна пречка пред гражданите на Турция, които желаят да изберат България за своята ваканция.

В набиращата все повече популярност като туристическа дестинация Албания, турските граждани могат да почиват без визи – гратисният период е цели 3 месеца. Сходна е политиката, която провеждат в Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, както и в много държави в Африка, Южна Америка и Азия. “Облекчаването на визовия режим в България ще даде възможност за хотелиерите да бъдат крачка пред пряката конкуренция на морските дестинации – Гърция и Италия, както и пред традиционните дестинации за ски Австрия и Швейцария”, заявяват от ръководството на “Албена” АД

Българските дестинации успяват да удържат на чуждата конкуренция, благодарение на поддържания баланс в съотношението “цена-качество”. “У нас, средната цена за нощувка в хотел от категория 4 звезди е с 25% по-ниска от тази в Турция. Това в достатъчна степен успява да стимулира турците да предпочетат България за своята ваканция. Освен това, повечето турски комплекси са от затворен тип, докато у нас те са разположени в близост до много забележителности и така хотелиерите освен възможности за настаняване и СПА, предлагат и разнообразни екскурзии”, допълват от управата на “Албена” – първият избран за Европейски курорт на спорта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.