Now Reading:
Спортната зала в курорта Албена предлага най-добрите условия за футзал
Full Article 2 minutes read

В Мултифункционалната спортна зала на ваканционно селище Албена се предлагат най-добрите условия за футзал. Желаещите да се занимават с тази игра могат да се организират и да си запазят час в залата.

Там ги очаква перфектното игрище с гладка повърхност, политура и покритие тип „Конника“ с дебелина 8 мм. Залата разполага и с две напълно оборудвани съблекални.

Един час игра с до 12 играчи струва 60 лева, а терена може да се запази на тел: +359 (0) 885 853 190. Играта е разрешена само с маратонки или кецове с гладки подметки, като е забранено за бутонки.

Футзалът е колективен спорт, който се състои от два отбора с по петима играчи във всеки, един от които е вратар. Мачовете се следят от съдийска двойка, състояща се от един главен съдия и един помощник, до който главния може да се допитва. Резервен съдия пък се грижи за реда на резервните скамейки, известява смените и замества главния, ако той не може да изпълнява ролята си.

Футзалът се смята за разновидност на футбола, с тази разлика, че се играе в зала и с по-малко души, като първоначално е наричан мини-футбол, а след 2000 година започва да придобива популярност със сегашното си име.

Смята се, че играта е възникнала през 1930 година в Уругвай.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.